Monday, 25 November 2013

Langkawi Nursery - 4

Nursery ini namanya Island..something lah.Lupa pula. Terletak di jalan Lubuk Semilang. Singgah disitu dalam perjalanan pulang ke rumah. Kawan pejabat selalu cakap bunga-bunga disini agak murah dari tempat lain tapi saya tidak pernah pun kesitu.
Banyak petunia tergantung. Ada warna yang macam saya beli. Berapa satu dik?  Hah! RM14 satu? murahnyaaaa......hahahaaa...Fuziah dan Wawa ketawakan saya. Rugi lah...tadi dah beli pun satu...lepas tu mulala .....eh, pasal apa tadi tak datang sini dulu haa?...
Memang pokok semaian di sini jauh lebih murah sekali ganda walaupun begitu pilihan pokok semaian tidaklah banyak. Juga ada jual pasu. Wawa beli pasu 3 biji RM10.00. Fuziah beli pokok paku RM10.00 satu. Saya dan Wawa beli sebelum ini di nursery lain satu RM15.00.
Saya..? Agak frust pasal petunia, disini memang jauh lebih murah. Ada pokok elephant creeper ( argyreia nervosa ) RM3.00 satu. Saya dan Wawa beli. Dulu berlambak kat rumah, bila semak sangat buang. Sekarang rasa nak tanam balik la pula..

Pokok yang tidak tahu nama dan first time tengok.


No comments:

Post a Comment